Familiale verzekering

Een familiale verzekering is niet verplicht, toch heeft bijna iedereen één omdat deze verzekering onmisbaar is. Een klein ongeluk kan namelijk grote gevolgen hebben. 

De waarborg burgerlijke aansprakelijkheid verzekerd de schade die jij of iemand van jouw gezin (inclusief huisdieren, paarden, ezels, ...) zou toebrengen aan iemand anders. 

Er is in deze waarborg een vrijstelling van toepassing van +/- 255 euro. Deze vrijstelling wordt telkens geïndexeerd volgens het indexcijfer van de consumptieprijzen. MAAR je kan ook een extra optie nemen in je familiale verzekering waardoor je NOOIT een vrijstelling zou hebben. 

Ook belangrijk om weten: elektrische fietsen met trapondersteuning die maximum 25 km/uur kunnen rijden zijn meeverzekerd in de familiale verzekering. Voor fietsen die sneller kunnen rijden dan 25 km/uur kan je ook apart een verzekering afsluiten

Stel dat je schade hebt geleden door iemand anders? Je wil daarvoor een schadevergoeding eisen? De waarborg rechtsbijstand zorgt ervoor dat je een correcte vergoeding krijgt. 

Voorbeelden:

  • Je kind en het kind van de buren zijn aan het spelen. De buurjongen schopt de bal tegen het hoofd van je kind waardoor hij ten val komt. Er is een wonde aan het hoofd. De rechtsbijstand zal de schade verhalen op de familiale verzekering van de ouders van de buurjongen. 
  • Iemand komt bij jou op bezoek en hapert aan de televisie die op de grond valt. Ook dit zal geregeld worden via de rechtsbijstand familiale. 
  • Je kinderen rijden allen naar school met de fiets. Zij worden aangereden door een auto, dit schadegeval zal geregeld worden via de rechtsbijstand familiale