Rechtsbijstand

Enkele voorbeelden waarbij de rechtsbijstand je kan helpen:

  1. Je reed te snel met de wagen waardoor je voor de rechtbank dient te verschijnen. De rechtsbijstandsverzekeraar zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat en je mag via hen een advocaat raadplegen die je zal bijstaan tijdens de zitting. 
  2. Je werd met je fiets aangereden en bent lichamelijk gekwetst. De rechtsbijstandsverzekeraar zorgt voor de opvolging en schaderegeling van je lichamelijke kwetsuren. Zij doen hun uiterste best zodat je correct en optimaal vergoed bent. 
  3. Je hebt schade geleden in je woning en gaat niet akkoord met het bedrag dat de expert aan je voorstelt. Via de rechtsbijstandsverzekeraar kan je een tweede expert aanstellen. Zo wordt het dossier nogmaals door een onafhankelijke tegenexpert bekeken. 

 

toga 2

Waarom een afzonderlijke rechtsbijstand?

Als makelaar zijn wij voorstander om de waarborg rechtsbijstand van alle contracten te onderschrijven in een afzonderlijk contract bij een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar. 

De voordelen van een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar zijn:

  • objectief advies door mensen met kennis van zaken
  • geen belangenvermenging wegens onafhankelijk 
  • hoeft nooit schade uit te betalen, enkel te eisen. Dus zal steeds jouw dossier optimaal behandelen

 

Onze partners

Als makelaar werken wij met verschillende onafhankelijke rechtsbijstandsmaatschappijen samen. Op basis van je behoeftes en verlangens gaan wij na welke maatschappij het beste aan jouw wensen voldoet. Voor meer informatie over onze producten kan je steeds vrijblijvend contact opnemen met onze commerciële verantwoordelijken.