Fietsverzekering - Fietsomnium Brugge

Je wenst je dure racefiets of elektrische fiets in Brugge te verzekeren tegen diefstal? Bij een ongeval met je fiets zou je graag ook de schade aan jouw fiets vergoed zien, ook als je zelf in fout bent, of gevallen bent zonder dat iemand anders in het ongeval betrokken was ?

Dat kan!

Wij maken van de gelegenheid gebruik om enkele basisprincipes van elektrische fietsen en verzekeringen duidelijk te maken.

Een elektrische fiets (tot 25 km per uur) en een speed pedelec (tot 45 km per uur) worden in principe verzekerd via de familiale verzekering. Dit betekent dat wanneer je met een dergelijke fiets een ongeval veroorzaakt in fout, jouw familiale verzekering zal vergoeden aan “derden”.
  
Opgelet :

  1. Het moet gaan over elektrische fietsen en speed pedelecs die niet autonoom kunnen rijden, dus enkel trapondersteunend.
  2. Niet iedere maatschappij vergoedt in zijn familiale verzekering fietsen die tot 45 km per uur rijden.  

 

Ben je in het bezit van een speed pedelec?  Kijk dan als dit gedekt is in jouw familiale verzekering. Wij helpen je graag bij het zoeken naar een juiste maatschappij.
 

fietsongeval

Lichamelijke ongevallen

Je kan deze verzekering aanvullen met een verzekering lichamelijke ongevallen. Let op bij de keuze voor deze waarborg: ondanks dat er geen helmplicht is bij heel wat van de fietsen, zijn er toch maatschappijen die minder of niet vergoeden bij een ongeval waarbij het slachtoffer geen helm droeg. Als je fietst zonder helm, let dan op je keuze. Wij adviseren je graag in deze materie. 

De fietsomnium

Voor elektrische fietsen en stadsfietsen is de premie 84,00 euro.
Voor racefietsen en mountainbikes bent u verzekerd voor een jaarpremie van 108,00 euro.
 

Bovendien geniet je ook van een technische en mechanische bijstand in België. Toch ook handig, wanneer je pech hebt met je elektrische of andere fiets!