Omniumverzekering Brugge

De vele gezichten van een omniumverzekering

Bij de aankoop van een nieuwe wagen, of een jonge tweedehands, willen veel mensen in Brugge een omniumverzekering. Op het eerste zicht zijn er niet veel verschillen in de omniumverzekering, maar is dit werkelijk zo?

De "slimme" omniumverzekering

Vind je het logisch dat je voor je omniumverzekering steeds dezelfde premie moet betalen, ondanks dat de waarde van uw voertuig ieder jaar vermindert?

Neen? Kies dan voor een slimme omniumverzekering of de omniumverzekering die zich aanpast aan de waarde van je voertuig. Een omniumverzekering met een steeds lagere premie naarmate je voertuig ouder wordt. 

Een onafhankelijke vergelijking van de omniumverzekeringen

In omniumverzekering is er een waaier aan mogelijkheden, ongetwijfeld ook één die perfect bij jou past. Via onze vergelijkingsprogramma's waarbij we jouw behoeften inbrengen, kunnen we berekenen wat voor jou de beste oplossing is. Wij vergelijken voor jou bij meer dan 10 verschillende verzekeringsmaatschappijen!

glasbraak auto

De mini omnium of kleine omnium

Dit is letterlijk het kleine broertje onder de omniumverzekeringen. Een mini, gedeeltelijke of kleine omnium bevat meestal volgende waarborgen:

  • Brand
  • Diefstal
  • Glasbreuk
  • Aanrijding met dieren
  • Schade door natuurelementen (storm, hagel)

De full omniumverzekering / casco-verzekering

Een volledige omniumverzekering is een combinatie van de waarborgen kleine omnium, aangevuld met de waarborg eigen schade, vandalisme en ongevallen met vluchtmisdrijf.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een omniumverzekering in Brugge?

Een goedkope omniumverzekering: betaal nooit teveel!

Ook in deze verzekering zijn er maatschappijen die korting geven voor bestuurders die weinig kilometers per jaar rijden, of voor voertuigen die uitgerust zijn met veiligheidstechnologieën. Bijvoorbeeld het afwijken van uw rijvak of automatische detectie van fietsers of voetgangers. 

Indien je voertuig weinig kilometers rijdt of uitgerust is met extra veiligheidsopties, kijk dan voor een omniumverzekering die hiermee rekening houdt. 

De vrijstelling of franchise

Een zeer belangrijk item: hoeveel schade moet ik zelf betalen? De gemakkelijkste keuze is geen vrijstelling, maar heb ik dan nog een verantwoorde premie? Misschien is het beter om op zoek te gaan naar een maatschappij in Brugge met een lage vrijstelling, maar een veel goedkopere premie. 

Tip: Het bundelen van je verzekeringscontracten bij één maatschappij betekent meestal een vermindering van de franchise bij schade. Ook werken veel maatschappijen met een netwerk van erkende herstellers waardoor je enerzijds nog een lagere vrijstelling betaalt en anderzijds ook geniet van een vervangwagen bij herstelling! 

auto

De afschrijving van je voertuig

Hoeveel krijg je bij totaal verlies? Er zijn formules die verzekeren op cataloguswaarde of factuurwaarde. Dit maakt al een belangrijk verschil voor het uiteindelijke bedrag dat je krijgt bij totaal verlies. Bekijk ook hoe snel jouw voertuig in waarde verminderd.

Ben je een type die een omniumverzekering voor maximum één of twee jaar neemt. Dan kan je gerust voor een formule kiezen waarbij je de eerste zes maanden geen afschrijving hebt. En dan vanaf de zevende maand bijvoorbeeld een afschrijving van 1% per maand.
Ben je van plan om een omniumverzekering te nemen voor een langere periode, kan je kiezen voor 24 maanden of 30 maanden waardebehoud.